Pleegt Pete Plagiaat?

Het kon er nog wel bij, bovenop de stapel lopende processen een beschuldiging van plagiaat voor Pete Doherty. De tekst van het nummer ‘Baddie’s Boogie’, op het jongste album van Doherty’s band Babyshambles, zou gelijkenissen vertonen met de verzen van punkdichter Nick Toczeks.

Bastard
In ‘Baddie’s Boogie’ zingt Doherty ‘a lousy life for a washed-up wife of a permanently plastered, pooped up bastard’. Een vrijwel identieke mondvol staat in de song ‘Stiff with a Quiff’ van de punkband van Toczeks uit de jaren tachtig, Britanarchists.

Geen credits
Toczeks en Doherty hebben elkaar nooit ontmoet, Toczeks krijgt op het album van Babyshambles geen credits en ontdekte de gelijkenis pas toen het album al uitgebracht was.

Ook muziek gejat?
Maar niet alleen de tekst van het nummer staat ter discussie. Een voormalige vriend van Babyshambles-gitarist Mik Whitnall, Wayne Kenon, beweert dat de muziek van hetzelfde nummer van hem gejat is. Mik en wayne speelden vroeger samen in The Ferrymen, en in die tijd zou Wayne dat nummer geschreven hebben. Op het album van Babyshambles krijgt Mik credit voor de song, maar Wayne niet.

Advocaten
Die laatste heeft daarover de platenfirma van Babyshambles aangeschreven, die de zaak aan hun advocaten hebben overgemaakt, maar verder heeft hij er niets meer over vernomen. “Mik had me nochtans beloofd dat ik een credit zou krijgen voor dat nummer op het album van Babyshambles”, aldus Wayne.

OORDEEL ZELF:

Babyshambles – Baddies Boogie

Britanachrist – Stiff with a Quiff 

The Ferrymen – Undercover Elephant

én wat vinden jullie? Snijden de claims hout of niet?

Advertenties

5 reacties

 1. Pete zingt: ‘a lousy life for the washed up wife of a permanently plastered, PISSED up bastard’.

 2. Dat van de tekst is wel redelijk terecht maar dat de muziek gejat zou zijn is echt gelul

 3. het maakt me allemaal geen ruk uit, als ik maar de shambles kan zien in februarie!

 4. …is zkr wel gejat, de muziek en de tekst…dit soort plagiaat kan trouwens heel erg makkelijk onbewust gebeuren he, er kwam een keer iemand naar me toe met “zijn super vette nieuwe nummer” .. pas toen ik hem er op wees kwam ie erachter dat het basket case was haha:P en die doet niet eens crack, stel je voor!
  Achja kga er nog steeds heen in feb.!

 5. ah je mag bes oude nummers jatten, dat doen de white stripes ook
  maar wel eerlijk blijven natuurlijk en de “credits”delen


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • bekijk hier de voorverkoop info of koop hier tickets!
 • Peters Road To Eindhoven

  We hebben even moeten bijkomen na zijn vorige bezoekje aan de Effenaar. Want poeh hee, wat een wervelwind veroorzaakten Pete Doherty en zijn Babyshambles in februari 2008 in de Effenaar. Een concertje voor in de boeken, jaarverslagen, annalen en om nooit te vergeten. 644 dagen na dat verwoestende, ja, legendarische concert zijn we wel weer klaar voor een nieuwe Doherty-episode. Zet 24 november 2009 in je agenda!
 • En natuurlijk ben je er zelf ook bij in de Effenaar! Kijk voor meer info over het concert op de website van de Effenaar en koop je kaartje snel, want voor je het weet is de show uitverkocht!
 • Dus voeg deze blog toe aan je i-google of andere rss-reader, (klik hier) dan ben jij mooi dagelijks op de hoogte zijn van het laatste nieuws!