Pete’s road to Eindhoven weblog

Op dinsdag 24 november zal Peter Doherty optreden in de Effenaar in Eindhoven.

We hebben even moeten bijkomen na zijn vorige bezoekje aan de Effenaar. Want poeh hee, wat een wervelwind veroorzaakten Pete Doherty en zijn Babyshambles in februari 2008 in de Effenaar. Een concertje voor in de boeken, jaarverslagen, annalen en om nooit te vergeten.
644 dagen na dat verwoestende, ja, legendarische concert zijn we wel weer klaar voor een nieuwe Doherty-episode. In vergelijking met begin 2008 zijn er een paar dingen veranderd in het leven van het nu 30-jarige enfant terrible. Te beginnen bij zijn naam. Pete gaat tegenwoordig door het leven met een extra R: Peter. Zijn band Babyshambles staat even in de ijskast, maar dat wil niet zeggen dat Doherty ook zijn muzikale uitlaatklep dicht heeft staan. Sterker nog, als solo-artiest bracht Peter eerder dit jaar een fantastische plaat uit getiteld ‘Grace/Wastelands’. Goed, Peter is niet de makkelijkste jongen die er op deze aardkloot rondloopt, maar nummers schrijven kan hij! Op ‘Grace/Wastelands’ komt de ambachtelijke singer-songwriter die in Doherty huist blinkend bovendrijven. Op z’n 30e lijkt er zowaar wat rust in het hoofd van de muzikant te zitten. Of is het volwassenheid? Het is in ieder geval, onmiskenbaar groei die Peter laat horen. Dit zonder dat het ten koste gaat van zijn unieke rauwheid. De ex van Kate Moss schaart zich met het album definitief in een rijtje roemruchte songschrijvers als Kurt Cobain, Noel Gallagher, Joe Strummer en Jarvis Cocker.

Hoewel alleen de naam ‘Peter Doherty’ boven dit concert prijkt, komt de Brit met volledige band naar de Effenaar. Een band die wellicht ook oud-Libertines en Babyshambles-materiaal onder de knie heeft. De tijd zal het leren. Je kunt namelijk zeggen van een Doherty-concert wat je wilt, maar zonder verrassingen verlopen zijn shows nauwelijks.
Tot die tijd neemt de spanning in de Effenaar lekker toe. Want de vorige keer dat hij stond geprogrammeerd, belde Pete een paar keer af. Deze keer hebben we echter zeer goede hoop op zijn komst. Want in dezelfde week als Zwarte Piet vier keer in de Effenaar langskomt, mag zijn (bijna) naamgenoot natuurlijk zeker niet afhaken. Wees gerust, bij Peter hoeven de kids niet op schoot. Maar muzikaal zoets neemt hij ongetwijfeld mee!  

We bedachten dat het wel leuk zou zijn om de beslommeringen van Peter en zijn band op weg naar de show in Eindhoven op de voet te volgen. We gaan je dagelijks op de hoogte houden van de belevenissen van Pete, maar ook zeker Babyshambles en Libertines. Dueten of geen dueten, klinieken, cd-recensies, nieuwe videos, de groet vraag wie de begeleidingsband wordt of andere spannende  nieuwtjes…je leest ze hier.

En natuurlijk ben je er zelf ook bij in de Effenaar! Kijk voor meer info over het concert op de website van de Effenaar en koop je kaartje snel hier, want voor je het weet is de show uitverkocht!

Dus voeg deze blog snel toe aan je i-google of andere rss-reader, dan ben jij mooi dagelijks op de hoogte zijn van het laatste nieuws!

Advertenties

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • bekijk hier de voorverkoop info of koop hier tickets!
  • Peters Road To Eindhoven

    We hebben even moeten bijkomen na zijn vorige bezoekje aan de Effenaar. Want poeh hee, wat een wervelwind veroorzaakten Pete Doherty en zijn Babyshambles in februari 2008 in de Effenaar. Een concertje voor in de boeken, jaarverslagen, annalen en om nooit te vergeten. 644 dagen na dat verwoestende, ja, legendarische concert zijn we wel weer klaar voor een nieuwe Doherty-episode. Zet 24 november 2009 in je agenda!
  • En natuurlijk ben je er zelf ook bij in de Effenaar! Kijk voor meer info over het concert op de website van de Effenaar en koop je kaartje snel, want voor je het weet is de show uitverkocht!
  • Dus voeg deze blog toe aan je i-google of andere rss-reader, (klik hier) dan ben jij mooi dagelijks op de hoogte zijn van het laatste nieuws!