Recensie the best of Libertines

Popjournalist Peter Bruyn heeft een recensie geschreven over de nieuwe Libertines verzamelaar:

Een vraag die waarschijnlijk alleen een krenterige Hollander kan stellen: Waarom breng je een negenendertig minuten klokkende en dertien nummer tellende ‘best of’ van The Libertines uit als de twee albums van de groep – totaal zesentwintig songs – samen op één cd-tje passen? Het antwoord laat zich raden. En om de rockliefhebbers die beide albums reeds in huis hebben ook nog een beetje sadistisch te kietelen staan er behalve negen songs van die twee schijven ook nog vier ‘B-kantjes’ en niet elders verschenen EP-tracks op het schijfje.
De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat de rebellenclub van Carl Barat en Pete Doherty in die paar jaar van hun bestaan wel een te gekke rockband was. En dat de even nonchalant als weerbarstig gespeelde songs van het duo vijf jaar na dato nog niets aan kracht hebben ingeboet. dat maakt dit schijfje toch weer een fijne introductie voor de nieuwkomers.

Advertenties

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • bekijk hier de voorverkoop info of koop hier tickets!
  • Peters Road To Eindhoven

    We hebben even moeten bijkomen na zijn vorige bezoekje aan de Effenaar. Want poeh hee, wat een wervelwind veroorzaakten Pete Doherty en zijn Babyshambles in februari 2008 in de Effenaar. Een concertje voor in de boeken, jaarverslagen, annalen en om nooit te vergeten. 644 dagen na dat verwoestende, ja, legendarische concert zijn we wel weer klaar voor een nieuwe Doherty-episode. Zet 24 november 2009 in je agenda!
  • En natuurlijk ben je er zelf ook bij in de Effenaar! Kijk voor meer info over het concert op de website van de Effenaar en koop je kaartje snel, want voor je het weet is de show uitverkocht!
  • Dus voeg deze blog toe aan je i-google of andere rss-reader, (klik hier) dan ben jij mooi dagelijks op de hoogte zijn van het laatste nieuws!