Is Pete Doherty een uitvinding van The KLF?

Laten we maar meteen beginnen met het meest absurde gerucht:

“In een geheime persconferentie vandaag openbaarden de mensen achter de carrière van Doherty zich en gaven toe dat de Libertines, Babyshambles, de verhalen over drugs gebruik, gewapende diefstallen en de zaak Moss allen deel uitmaken van één van grootste hoaxes in Britse geschiedenis.

De mensen achter het schandaal – Bill Drummond en Jimmy Cauty, zelf beruchte popsteren onder de naam KLF -vertelden hoe zij een jonge Buddy Holly impersonator van de straat plukten en hem tot een ster maakten: “Het is bedoeld als snelle stunt om de broosheid van onze beroemdheid-geobsedeerde cultuur aan te tonen,” zegt Cauty. “Er zijn teveel mensen die ondanks hun gebrek aan talent, nut en basisintelligentie beroemd zijn. Wij wilden de wereld een spiegel voorhouden…”

The KLF zijn natuurlijk altijd rare gasten geweest die de muziekindustrie op de korrel namen: Tijdens hun afscheids optreden tijdens de Brit Awards in het voorjaar van 1992, waar het management van de muziekindustrie in groten getale aanwezig was. Daar speelde The KLF een harde trashversie van 3 AM Eternal samen met de hardcore heavy metal-groep E.N.T. (Extreme Noise Terror), waarbij ze het publiek beschoten met losse flodders uit een machinegeweer. Aan het slot van het nummer kondigde spreker Scott Piering aan: “Ladies and gentlemen, The KLF have now left the music business!”

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, moest ook de entree van een hotel waar een afterparty zou plaatsvinden het ontgelden. The KLF dumpte er een karkas van een dood schaap, voorzien van een briefje: “I died for you, bon appetit”. 

Ondanks hun muzikale stop bleef The KLF in de jaren daarop de media nog geregeld halen. In 1993 richtte The KLF de K Foundation op en gaf een prijs weg voor het lelijkste kunstwerk van dat jaar. Sailliant detail is dat Rachel Whiteread, de ongelukkige, tevens een prijs kreeg voor beste kunstwerk dat jaar. Ze weigerde de prijs uiteraard. Daarop besloten ze het prijzengeld te verbranden. Rachel aanvaardde de prijs echter nog op het laatste moment en gaf het geld aan een goed doel.

Toch was geld verbranden iets wat de heren graag deden. Dat deden ze door in 1994 op het eiland Jura een miljoen pond te verbranden voor een draaiende camera. Het verhaal gaat dat ze hun totale vermogen hebben verbrand. Bovendien kregen ze nog een boete voor het verbranden van staatseigendom, namelijk het geld. Ook hiermee wist The KLF geschokte reacties los te krijgen.

Lees hier over de nieuwste KLF grap.

Lees hier meer over The KLF:

Advertenties

1 reactie

  1. Gekkenhuis!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

  • bekijk hier de voorverkoop info of koop hier tickets!
  • Peters Road To Eindhoven

    We hebben even moeten bijkomen na zijn vorige bezoekje aan de Effenaar. Want poeh hee, wat een wervelwind veroorzaakten Pete Doherty en zijn Babyshambles in februari 2008 in de Effenaar. Een concertje voor in de boeken, jaarverslagen, annalen en om nooit te vergeten. 644 dagen na dat verwoestende, ja, legendarische concert zijn we wel weer klaar voor een nieuwe Doherty-episode. Zet 24 november 2009 in je agenda!
  • En natuurlijk ben je er zelf ook bij in de Effenaar! Kijk voor meer info over het concert op de website van de Effenaar en koop je kaartje snel, want voor je het weet is de show uitverkocht!
  • Dus voeg deze blog toe aan je i-google of andere rss-reader, (klik hier) dan ben jij mooi dagelijks op de hoogte zijn van het laatste nieuws!